De baasjes zijn van huis.. Hoe gaat jouw maatje hiermee om?

De vakanties zijn afgelopen, de scholen starten weer. Het hoort er allemaal bij, maar dat betekent wel dat de huisdieren lange dagen alleen zijn. Soms kan dit ernstige gevolgen hebben voor je huisdier. Bij TIM's doen we alles om jouw huisdieren blij te maken, dus adviseren we graag om jouw huisdier(en) lekker bezig te houden!

Op deze pagina vind je informatie over problemen met verlatingsangst en tips om dit tegen te gaan.

hond met leuke glimlach

Eenzaamheid herkennen bij jouw huisdier

Werk en/of school zorgt ervoor dat veel baasjes veel uren van huis zijn. Dit kan voor je huisdier behoorlijk wennen zijn. Zeker als je veel thuis bent geweest. Je huisdier kan zich gaan vervelen tijdens het alleen zijn, maar sommige dieren kunnen zonder goede afleiding ook erg ongelukkig worden. Dit merk je bij je huisdier aan de volgende zaken:
- Piepen of blaffen als je weg bent
- Spullen slopen in huis
- In huis poepen of plassen

Wat helpt tegen eenzaamheid?

Eenzaamheid bij huisdieren aanpakken kan lastig zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Zo zijn er veel hulpmiddelen met een kalmerende werking. Een voorbeeld is het merk Feliway. Ook zijn er speeltjes die zonder toezicht gebruikt kunnen worden. Dit kan helpen tegen verveling, zorgen voor leuke afleiding, maar kunnen ook voorkomen dat je huisdier spullen gaat vernielen.

Op onze website hebben we speciale categorieen voor speeltjes die uitstekend geschikt zijn voor dieren die alleen zijn.

Handige informatie


honden- en kattenbrokken

Wat kan je doen tegen verlatingsangst?

Het einde van de zomer is in zicht. Dat betekent dat je minder tijd thuis zal doorbrengen, waar je huisdieren zijn. Wanneer je een lange periode veel thuis bent geweest, kan jouw huisdier daar aan wennen en zich meer aan je hechten. Het feit dat je niet meer heel de tijd bent, kan een grote verandering zijn voor je maatje en soms kan dat verlatingsangst veroorzaken. Maar hoe herken je dat en wat kan je er aan doen?


honden- en kattenbrokken

Een huisdier op kantoor, kan dat?

Soms moet je veel uren weg van huis zijn en dat kan vervelend zijn voor je hond. Uiteraard is het leuk om je hond mee te kunnen nemen op kantoor, als dat mogelijk is. Honden kunnen zorgen voor een goede stemming op je werkplaats door zowel een meer ontspannen als blije sfeer. Maar wat zijn de andere voordelen hiervan en hoe kan je dit doen?