Vlooien en teken bestrijden op een diervriendelijke manier

Het is belangrijk dat we onze huisdieren beschermen tegen vlooien en teken, want teken kunnen ziektes met zich mee dragen en vlooien kunnen door het hele huis voor problemen zorgen. Teken zijn al actief vanaf 7°C en genezing van een beet kan wel 2 tot 3 maanden duren.

Er zijn veel oplossingen beschikbaar, die helaas niet altijd even goed zijn voor dieren. Op deze pagina willen we onze visie delen over gifvrije vlooien- en tekenbestrijding.


 

Gifvrij en voordelige vlooien- en tekenbestrijding

Wij geloven dat het beter is om vlooien en teken te voorkomen dan te genezen. Daarom adviseren wij bij TIM’s een speciale combo van twee producten die goed helpen om vlooien en teken te voorkomen. Deze combinatie is volledig gifvrij en ook nog eens voordeliger dan traditionele chemische bestrijdingsmiddelen.

Veel vlooien- en tekenbestrijding bevatten namelijk bestrijdingsmiddelen die niet goed zijn voor de natuur en jouw maatje. Daarom zitten er vaak ook pagina’s aan bijsluiters in de verpakking. Bij de hieronder genoemde combinatie blijft kammen en goed controleren een belangrijke rol spelen.

 

Tickless vlooien en teken bestrijding

De TickLess is een klein en geheel geur- en gifloos apparaatje, dat werkt door het afgeven van ultrasoon geluid. Deze zeer hoge geluidsgolven zijn niet waarneembaar en onschadelijk voor twee- en viervoeters, maar verjagen wel de teken en vlooien. Alleen bij TIM's krijg je 25% korting op alle variaties van Tickless.

Bekijk Tickless voor hond en kat

Biofood knoflooksnoepjes voor hond en kat

Biofood smaakvolle en gezonde vlooiensnoepjes zitten boordevol aminozuren, vitaminen, en mineralen. Alliine is de reukloze en werkzame stof uit knoflook, die door oraal gebruik van de natuurlijke snoepjes in de bloedbaan terecht komt en een vernietigende werking heeft op bacteriën waar insecten, zoals vlooien, luizen, teken, wormen en mijten van leven. Alleen bij TIM's krijg je 20% korting op alle varianten.

Bekijk Biofood snoepjes voor honden

Bekijk Biofood snoepjes voor katten


Help, mijn maatje heeft toch teken! Wat nu?

Mocht je een teek vinden, dan kan je hem verwijderen met een speciale tekentang of eventueel met een pincet, zoals de Trixie tekentang. Probeer de teek zo dicht mogelijk bij de huid te grijpen en maak een draaiende beweging zodat hij los komt. Daarna kan je de gebeten plek goed wassen met zeep en water.
Bekijk Trixie tekentang


Het is mogelijk dat er op dezelfde plek een kleine ontsteking ontstaat, maar maak je geen zorgen, dat gaat vanzelf over. Als er een deel van de teek in de huid blijft zitten, is het wel de bedoeling dat deze alsnog verwijderd wordt.

Help, mijn maatje heeft toch vlooien! Wat nu?

Na een vlooienbesmetting is het belangrijk om de hond goed te wassen met geschikte shampoo producten. TIM's adviseert hiervoor Jean Peau vloweg shampoo. Dit is een sterk geconcentreerde shampoo die niet alleen effectief vlooien dood. Deze shampoo verzorgd ook de huid en vacht van jouw maatje en geeft hem een langdurig lekker luchtje.

Bekijk Jean Peau vloweg shampoo

Verder is het zaak dat het huis goed gereinigd wordt, om herbesmetting te voorkomen. TIM's adviseert om dit te doen met Dimethicare spray van Beaphar. Dit is een volledig gifvrije omgevingsspray om vlooien en vlooieneitjes effectief te bestrijden. Alleen bij TIM's krijg je 25% korting op alle Beaphar Dimethicare producten.

Bekijk Dimethicare omgevingsspray

Houd er wel rekening mee dat als je huisdier een lange tijd last heeft van een vlooienbesmetting, een lintwormbesmetting kan ontstaan. Dat kan bestreden worden door ontwormingstabletten, zoals de ontwormingstabletten voor hond en kat van Milbemax