11111 8.4/10 (5 reviews)
  • Gratis retourneren*.
  • 18682 klanten geven TIM's een 9,2.
  • Behulpzaam en deskundig advies.
  • 100.000+ blije baasjes gingen je voor.
  • Slechts € 3,95 verzendkosten, gratis verzending v.a. 39,-.

Timothy Hooi is een lekkere en gezonde hooisoort voor konijnen en knaagdieren zoals cavia’s, chinchilla’s en degoes. Timothy Hooi heeft een hoog ruwvezel gehalte, goed voor tanden en spijsvertering. Daarnaast heeft het een gunstige Calcium-Fosfor verhouding. Timothy Hooi past dan ook in een uitgebalanceerd dieet.

De meeste hooisoorten zijn op basis van alfalfa en bevatten vrij veel Calcium. Qua samenstelling is Timothy hooi het meest geschikt voor konijnen en knaagdieren. Timothy hooi bevat een hoog vezelgehalte (32%) en een laag calciumgehalte (+/- 0,5%). Deze gunstige Calcium-Fosforverhouding voorkomt onder andere blaasproblemen bij cavia’s en konijnen.

Voedingsadvies:
Als richtlijn kunt u aanhouden: konijnen +/- twee handjes hooi per dag, cavia’s één handje en degoes en chinchilla’s ongeveer een half handje per dag. Let er daarbij wel op dat er altijd onbeperkt hooi ter beschikking is, als aanvulling op de dagelijkse voeding.


  • Beaphar

1 KG

  • 8711231184095

Dit is goed hooi om je cavia's (en andere dieren) te voeren vanwege het lage calcium en fosforgehalte. Dat schijnt beter te zijn voor de nieren. Echter heb ik de indruk dat ze hiervoor per 4 verpakkingen werden verkocht voor een lagere prijs dan als je nu 4 keer een losse verpakking zou kopen. Dat is wel erg jammer, maar het hooi blijft het wel waard in mijn ogen.

Dit type hooi is top hooi. Het is z.g.n. ruwe hooi dat erg goed is voor het gebit van de knaagdier. In mijn geval chinchilla's. Verder bevorderd dit soort hooi de spijsvertering en is erg goed voor het darmkanaal van chinchilla.s. Het aller belangrijkste van dit soort hooi is het gebit. Slijtage dat op een natuurlijke manier verloopt. En dat komt nogmaals door het ruwe soort dat onontbeerlijk is voor het gebit. Denk bijvoorbeeld aan de kiezen. Chinchilla's hebben de bekende snijtanden, maar ook kiezen en die worden door dit soort hooi perfect onderhouden. Dit soort hooi is echt het beste dat je voor je knaagdier kunt aanschaffen!! Het is zeker aan te raden boven het soort hooi dat je in de supermarkt kunt kopen. Dat is echt rotzooi en absoluut NIET aan te bevelen. Beaphar care+ timothy hooi is zeker niet goedkoop, maar wel het allerbeste voor je knaagdier. Dus een MUST voor je knaagdier!

Mijn konijn vindt dit geen lekker hooi. Maar in combinatie met het andere hooi eet hij er wel wat van.

Beoordeling plaatsen

anti-spam